גרעיני חמניה
בארץ נהוג לגדל חמניות בשתי שיטות בעל ושלחין, ההבדל בעלויות אינו מתבטא בהכנת השטח אלא בהוצאות ההשקיה. החמניה הינה גידול קיצי המחייב שמירה על הקרקע נקייה מעשבים במהלך החורף.
באזורים נרחבים בעולם חמניות מגדלים בעיקר לשמן: במזרח אירופה, בדרום וצפון אמריקה, בדרום אפריקה, באוסטרליה, בספרד ובטורקיה. כיום החמניה היא גידול השמן השלישי בהיקפו בעולם.
רוב גידול החמניות בארץ מתמקד בעיקר בסוג המתאים לפיצוח. הזנים שהם לפיצוח (גרעינים) נפוצים באיזור הים התיכון, בישראל, בטורקיה ובספרד.
במאה גרם זרעי חמניה קלופים ניתן למצוא כמעט 23 גרם חלבון, כמויות מרשימות של אבץ, אשלגן, זרחן, נחושת, מגנזיום, ויטמין Eוויטמיני B.
המדד לאיכות גבוהה של זנים הוא אורך הזרעון, כל הזנים החדשים מצטיינים באורך זרע של 22 מ”מ לפחות.
חברתנו מתאפיינת בהקניית תכונות שונות לזני הפיצוח השונים המשפרות את יבול החמניה ומאפשרת להגיע ליבול רב בעל איכות גבוהה, כמו כן לחברה ניסיון רב בתחום מיון חמניות בטכנולוגיה מתקדמת תוך הקפדה מקסימלית על איכות הגרעין.